Matdagbok 6 - 10 mars
Onsdag 6mars |
08.00 En portion havregrynsgröt, 1msk linfrön, ½ banan, lite russin, kanel och 1 dl sojamjölk.
2 skivor bröd (aprikos och tranbär lantbröd), 1,5 tsk jordnötssmör, 1tsk majonnäs (lätt), 2 skivor gurka, 3 skivor tomat, flingsalt och örtsalt. |
12.15 Kaossoppa (100g vitkål, 100g kikärtor, 1,5 potatisar, 1 morot, 100g kokosmjölk (lätt), 125g krossade tomater). Ett knäckebröd (delikatess) med 1,5 tsk jordnötssmör och flingsalt. ½ knäckebröd (delikatess) med mjölkfritt smörgåsmargarin, 3 skivor gurka och örtsalt. |
17.15 Flygande Jakob (150g FRY chicken bitar, 1,5dl sojamjölk, 1/5 paprika, 1 liten morot, 50g vitkål, 1msk ketchup, 1msk sweet chilisås, rapsolja), 1dl okokt Jasmineris, ½ banan och en liten näve jordnötter.
1 glas vatten
2st multivitamin för vegetarianer (100% järn, 360% b12) |
21.00 2 dl sojayoghurt med jordgubbssmak, några hallon/mangobitar, 1dl Pauluns kokos, hasselnötter och jordgubbs müsli och några russin.
1 glas vatten |
Torsdag 7mars |
07.30 En portion havregrynsgröt, 1msk linfrön, ½ banan, lite russin, kanel och 1 dl sojamjölk.
2 skivor bröd (aprikos och tranbär lantbröd), 1,5 tsk jordnötssmör, 2msk hummus (kikärter, citron, basilika, sambal, tahini, vitlök, salt, peppar, spiskummin och Cayenne), 3 skivor gurka, flingsalt och örtsalt. |
12.30 Kaossoppa (100g vitkål, 150g kikärtor, 100g potatis, 100g morot, 100g kokosmjölk (lätt), 125g krossade tomater).
|
17.00 Flygande Jakob (150g Veggos ”istället för kyckling”, 100g sojamjölk, 1/5 paprika, 1 liten morot, 50g vitkål, 20g ketchup, 10g sweet chilisås, rapsolja, ½ banan), 80g okokt pasta, ½ tsk mjölkfritt smörgåsmargarin (lätt), en liten näve jordnötter.
1 glas vatten 2st multivitamin för vegetarianer (100% järn, 360% b12) |
21.30 150g sojayoghurt med jordgubbssmak, ½ äpple, några frysta hallon, 1dl Pauluns granola kakao och hallon/russin.
1 glas vatten |
Fredag 8mars |
08.00 En portion havregrynsgröt, 1msk linfrön, ½ banan, 4 valnötter, kanel och 1 dl sojamjölk.
1 liten skiva mjukt bröd med 1,5 tsk jordnötssmör och lite flingsalt, 2 knäckebröd (delikatess) med 3msk hummus (kikärter, citron, basilika, sambal, tahini, vitlök, salt, peppar och Cayenne), 4 skivor gurka och örtsalt. |
12.15 Klyftpotatis med olivolja och flingsalt med örter, ugnsrostade grönsaker (1/4 paprika, 1 liten morot, ¼ lök, vitlök, 4 brysselkål, olivolja), 2st Veggos soja hamburgare, 100g hummus, 50g naturell sojayoghurt, 2msk ketchup och en sallad på ruccola, babyspenat, ¼ tomat, 1tsk rostade solroskärnor, 1 soltorkad tomat i olja, ¼ avokado, flingsalt, svartpeppar och limesaft.
1 glas vatten med limesaft och lite stevia |
19.30 Pizza Pizza botten (1,33dl vetemjöl, lite bakpulver, lite salt, 0,6msk olivolja), 50g krossade tomater, 100g Veggos ”istället för kyckling”, ½ dl sojamjölk, ¼ paprika, ½ banan, några jordnötter, yoghurtsås (100g naturell sojayoghurt, 1msk ketchup, 1 vitlöksklyfta, sambal, kryddor)
2 glas vatten 2st multivitamin för vegetarianer (100% järn, 360% b12)
|
22.00 150g sojayoghurt med jordgubbssmak, ½ äpple, några frysta hallon, 1dl Pauluns kokos, hasselnötter och jordgubbs müsli/russin. |
Lördag 9mars |
09.10 2 scones (1/3msk olivolja, 1 valnöt, 1 dadel, 0,6dl vetemjöl, 0,6dl rågsikt, 0,3dl havregryn, 0,6 tsk bakpulver, 0,6dl vatten, lite salt, lite kardemumma och flingsalt) med ½ tsk mjölfritt smörgåsmargarin, 2tsk hallonsylt (stevia), 2 tsk jordnötssmör och lite flingsalt.
½ glas vatten |
13.30 2 tortilla bröd med 150g vita bönor stekta i rapsolja med flingsalt och svartpeppar, Guacamole (1/3 avokado, 1 tomat, salt, peppar, Cayenne, citronsaft), 100g naturell sojayoghurt, lite paprika, lite gurka, lite majs, lite tacosås, ruccola, babyspenat
1,5 glas vatten |
19.10 Potatismos (3 potatisar, 1dl sojamjölk, 1tsk mjölkfritt smörgåsmargarin), 100g/8st ”Vego puckar”, 6msk lingonsylt (lågkalori), ½ tomat och en kokt morot.
0,5 glas vatten
2st multivitamin för vegetarianer (100% järn, 360% b12) |
21.10 Äppelpaj (1 äpple, 25g havregryn, 25g vetemjöl, 1tsk mjölkfritt smörgåsmargarin (lätt), ½ tsk kokosolja (ekologiskt), 1msk stevia, 3msk kanel) med 100g naturell sojayoghurt (med stevia och ekologiskt vaniljpulver). |
Söndag 10mars |
09.00 2 scones med 1/2tsk mjölkfritt smörgåsmargarin, 1tsk hallonsylt (stevia), 2msk hummus, 2 skivor gurka, örtsalt, 2 tsk jordnötssmör och lite flingsalt
½ glas vatten
|
13.00 1dl okokt råris (med några droppar olivolja) med korvstroganoff (2st (100g) FRY sojakorv, 1/5 paprika, 100g krossade tomater, 1msk ketchup (stevia), 1tsk champinjonsoja, 1 liten morot, 50g vitkål, ½ gullök, 1dl sojamjölk, paprikapulver, salt, svartpeppar, torkad rosmarin, torkad basilika) och 3(30g) AA Princesskorv av soja med 2msk ketchup (stevia) och 1msk senap.
1 glas vatten |
18.30 80g okokt pasta med 1,5msk rostade solrosfrön (protein!), 45g naturella cashewnötter (protein!), 1 soltorkad tomat, ruccola, babyspenat, 1tsk senap, 1msk bjäst/näringsjäst (protein!), 1tsk champinjonsoja, 50g sojamjölk, 2tsk tahini (protein!), lite muskotnöt krydda, saft från 1 citronklyfta, 2 vitlöksklyftor, flingsalt och svartpeppar.
1 glas vatten 2st multivitamin för vegetarianer (100% järn, 360% b12) |
21.00 1,5dl naturell sojayoghurt, 1,5 tsk jordnötssmör, 1/3 banan, ½ tsk stevia och 20g rispuffar.
|

