Matdagbok 12 mars
Tisdag 12 mars
08.30 Frukost
En portion havregrynsgröt, 1msk linfrön, ½ banan, lite russin, kanel och 1 dl mandelmjölk.
3 skivor bröd (aprikos och tranbär lantbröd), 2,5 tsk jordnötssmör, 2 msk hummus, 2 skivor gurka, 2 skivor tomat, flingsalt och örtsalt.
12.45 Lunch
80g spagetti (med ¼ tsk mjölkfritt smörgåsmargarin (lätt)) med tomat och basilika pesto (35g osaltade cashewnötter, 1 liten tomat, ½ msk tomatpuré, 1 vitlöksklyfta, 1tsk olivolja, salt, svartpeppar och färsk basilika), 120g stora vita bönor, 2msk ketchup (stevia) och ½ avokado.
1 glas vatten
18.00 Middag
6st Svenska falaflar (66g torkade gula ärtor, färsk persilja, 3 msk vetemjöl, kryddor, ½ tsk rapsolja), Tabbolueh (1dl okokt bulgur, persilja, 50g körsbärstomater, citronsaft och citronskal, 1 tsk olivolja, ¼ gullök, kryddor) och 100g hummus (kikärtor, tahini, citronsaft, sambal, vitlök, kryddor).
1 glas vatten
2st multivitamin för vegetarianer (100% järn, 360% b12)
21.00 Kvällsmat
250g sojayoghurt med vaniljsmak, några frysta hallon, 1dl Pauluns granola kakao och hallon och några russin.
